Πώς μπορεί να βοηθήσει ένας μεσίτης;

Στην εποχή μας, η εξέλιξη της τεχνολογίας έχει μεταφέρει μεγάλο μέρος των δραστηριοτήτων μας στο διαδίκτυο και η αναζήτηση και προσφορά υπηρεσιών γίνεται κατά κύριο λόγο online. Το ίδιο συμβαίνει και στην αγορά των ακινήτων, όπου το internet κατέχει πλέον πολύ σημαντικό ρόλο.

Οποιοσδήποτε αναζητά ή διαθέτει ακίνητο, ξεκινά την έρευνά του από το διαδίκτυο για να ενημερωθεί για τι υπάρχει, να παρακολουθήσει τις τάσεις της προσφοράς. Εκεί βρίσκει και λίστα μεσιτών, για να εντοπίσει τα γραφεία στην περιοχή που θέλει και τα στοιχεία επικοινωνίας τους.

Oι κτηματομεσίτες με τη σειρά τους, έχοντας εξελίξει τις online υπηρεσίες τους, προβάλλουν με το βέλτιστο τρόπο μέσω εταιρικής ιστοσελίδας το χαρτοφυλάκιό τους, ενώ γνωρίζουν καλύτερα από όλους τις διαδικασίες ενοικίασης ή αγοραπωλησίας.

%ce%bc%ce%b5%cf%83%ce%af%cf%84%ce%b7%cf%82

Πώς λοιπόν μπορεί να βοηθήσει ένας μεσίτης:

  • Η πώληση είναι περίπλοκη

Για πολλούς ανθρώπους, η πώληση ακινήτου είναι η πιο σημαντική οικονομικά και πολύπλοκη συναλλαγή που θα κάνουν στη ζωή τους. Σε μια τέτοιου μεγέθους συναλλαγή, έχετε ανάγκη έναν έμπειρο σύμβουλο που γνωρίζει τις διαδικασίες και τις πραγματοποιεί καθημερινά ως πλήρη απασχόλησή του, για να βεβαιωθείτε ότι δε θα γίνει κάποιο λάθος που μπορεί να σας κοστίσει.

  • Ούτε η αγορά είναι εύκολη

Ακόμα κι αν έχετε όλα τα μετρητά πάνω, η αγορά ενός σπιτιού δεν είναι απλή πράξη. Υπάρχουν γραφειοκρατικές και νομικές λεπτομέρειες, συναντήσεις με τον ιδιοκτήτη ή τους αντιπροσώπους του, τις οποίες θα διευκολύνει η συνεργασία σας με έναν επαγγελματία. Ο μεσίτης θα ξέρει να σας πει ακόμη πώς να αποφύγετε τυχόν προβλήματα και καθυστερήσεις.

  • Ξέρει τα πάντα για την ενοικίαση

Τα ακίνητα προς ενοικίαση κινούνται με πιο γρήγορους ρυθμούς με αποτέλεσμα οι ευκαιρίες να είναι μερικές φορές δυσεύρετες. Ο μεσίτης ανακαλύπτει και «προλαβαίνει» διαθέσιμα ακίνητα που ανταποκρίνονται στα κριτήριά σας, ακόμα και αν αυτά είναι εξεζητημένα. Ακόμη, θα είναι απαραίτητος αν πρόκειται για την πρώτη σας ενοικίαση, όπως συμβαίνει με πολλούς νέους φοιτητές, και χρειάζεστε βοήθεια σε ό,τι αφορά συμβόλαια και διάφορες διαδικασίες. 

  • Είναι η δουλειά του

Η ζωή σας δε σταματά όταν αποφασίζετε να νοικιάσετε, να πουλήσετε ή να αγοράσετε ένα σπίτι, ενώ είναι κάτι που απαιτεί χρόνο, μετακινήσεις, τηλέφωνα και εμπλέκει πολλές υπηρεσίες. Όταν προσπαθείτε να τα χωρέσετε όλα στην καθημερινότητά σας, ανάμεσα στη δουλειά, τις δραστηριότητες και την οικογένειά σας, ο επαγγελματίας μεσίτης έχει ένα σκοπό: να προωθήσει ακίνητα και να ολοκληρώσει κάθε διαδικασία. Έτσι, κερδίζετε χρόνο και σημαντικές ευκαιρίες, αφού μπορεί να μην προλαβαίνετε να επισκεφθείτε ένα ακίνητο ή να υποδεχθείτε πιθανούς αγοραστές.

  • Γνωρίζει την αγορά

Ακόμα και ένας πολύ ενημερωμένος κάτοικος της περιοχής που σας ενδιαφέρει, δε μπορεί να γνωρίζει τις τάσεις και τα μυστικά της κτηματομεσιτικής αγοράς, ούτε να παρακολουθεί τις εξελίξεις από μέσα, όπως ένας επαγγελματίας. Οι γνώσεις και η εμπειρία του μεσίτη εξοικονομούν χρόνο, αφού ξέρει τι ψάχνει ο κόσμος, τις συνηθισμένες δυσκολίες και πώς να τις διαχειριστεί.

  • Διαπραγματεύεται καλύτερα

Πολλές φορές, οι επίδοξοι ενοικιαστές και αγοραστές εντοπίζουν αρνητικά χαρακτηριστικά ως τακτική διαπραγμάτευσης. Ακόμα κι αν πρόκειται για ειλικρινή σχόλια, συχνά έχουν συναισθηματικό αντίκτυπο στον ιδιοκτήτη και μπορεί να οδηγήσουν σε λανθασμένες αντιδράσεις ή υποχώρηση στην τιμή. Το αντίθετο μπορεί να συμβεί αν εσείς είστε στην άλλη πλευρά και ο ιδιοκτήτης δεν δέχεται παζάρια. Ο μεσίτης είναι αντικειμενικός και λειτουργεί ως καλός πωλητής που προστατεύει το συμφέρον σας. Έτσι, αντί να πάρει προσωπικά κάποιο αρνητικό σχόλιο ή να κολλήσει χωρίς να ξέρει τι να πει, διαπραγματεύεται και βρίσκει λύσεις.

  • Σε συμφέρει

Κανένα ποσό δεν είναι ασήμαντο και φυσικά η προμήθεια του μεσίτη είναι ένα έξτρα κόστος. Όμως αν αναλογιστείτε, το χρόνο που εξοικονομείτε, το άγχος που θα αποφύγετε, την έρευνα που δε θα χρειαστείτε να κάνετε και τη σωστή διαπραγμάτευση με ξεκάθαρους όρους που θα σας γλιτώσει από πιθανές παγίδες και υπερεκτιμημένες αξίες, τότε η αμοιβή του επαγγελματία θα ανταμείψει και εσάς τελικά.

Το πρώτο και καθοριστικό βήμα  είναι η επιλογή του κατάλληλου συμβούλου.

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνήσουν άμεσα με την ΕΥΡΩΣΤΕΓΗ, μ’ έναν από τους παρακάτω τρόπους:

  • Τηλέφωνο: 24310 76942 (αστική χρέωση)
  • Στείλτε μας mail στο info@eurostegi.com.gr

 (Πηγή: www.spitogatos.gr)