Κατοικία ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ Προς Πώληση ID: Μ118

Επικοινωνήστε μαζί μας

eurostegi-2

ΕΥΡΩΣΤΕΓΗ
Γαριβάλδη 1.
Τρίκαλα, 42100

24310 79400
24310 75145
info@eurostegi.com.gr

Σε αποκλειστική ανάθεση στα γραφεία μας, πωλείται εξοχική κατοικία,  στο Χαλίκι Τρικάλων.

Το Χαλίκι είναι ένα ορεινό βλαχοχώρι – το τελευταίο  του νομού Τρικάλων και της Θεσσαλίας,  χτισμένο σε υψόμετρο 1.168 μ., στις πλαγιές του Λάκμου , κομμάτι της οροσειράς της νοτίου Πίνδου, το οποίο  συνορεύει με τους Καλλαρρίτες και το Συρράκο Ιωαννίνων.

Πρόκειται για έναν παραδοσιακό οικισμό με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική της περιοχής, με πλακόστρωτα σοκάκια, πέτρινες  βρύσες και πέτρινες-  τοξωτές  γέφυρες.

Εκεί λοιπόν βρίσκεται μία κατοικία 55τ.μ. πέτρινη, σε οικόπεδο 340τ.μ. Η κατοικία διαθέτει  όλα τα ντόπια αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά, τζάκι και μια υπέροχη και  μοναδική θέα στη γύρω περιοχή.Είναι ιδανική για ορεινές εξορμήσεις, δεδομένου ότι απέχει μόλις 25 χιλιόμετρα από το Μέτσοβο, μέσω μιας απίστευτα όμορφης διαδρομής, 30 χιλιόμετρα από Καλαρρύτες και Συράκο Ιωαννίνων και 97 χιλιόμετρα από τα Τρίκαλα.

Κοντά στο Χαλίκι συναντάμε τη αρκτική δρακολίμνη Βερλίγκα την τρίτη της Πίνδου,  τις πηγές του ποταμού Αχελώου όπου οι ντόπιοι τον ονομάζουν Ασπροπόταμο, καθώς επίσης και τους  εντυπωσιακούς καταρράκτες του, στη διαδρομή προς το Μέτσοβο.

Το χαλίκι προσφέρεται και για ορεινά σπορ, όπως ορειβασία  ορεινή ποδηλασία, καθώς επίσης  κολύμπι και ψάρεμα στο ποτάμι.