Φοιτητικό σπίτι:7 ιδέες που πρέπει να αντιγράψετε

Είστε νέοι/νέες φοιτητές-τριες και ψάχνετε τρόπους για να διακοσμήσετε το καινούργιο σας σπίτι;

Γνωρίζουμε πως η διαδικασία αυτή είναι πολύ δύσκολη, αφού πρέπει να δημιουργήσετε την πιο ωραία ατμόσφαιρα με όσο το δυνατόν λιγότερο χρήματα. Ψάχνετε τα χρώματα, τους τρόπους που θα στήσετε τα πράγματά σας και γενικώς θέλετε να φτιάξετε ένα πολύ όμορφο και μοντέρνο διαμερισματάκι.

Και επειδή το σπίτι είναι το καταφύγιο όλων μας, πρέπει η διαμονή μας εκεί να είναι ευχάριστη. Δείτε τις ιδέες διακόσμησης που βρήκαμε για εσάς και… καλή φοιτητική ζωή.

 

Μαυροπίνακας

2

 

Υπάρχουν στην αγορά ειδικά αυτοκόλλητα σε μεγάλα μεγέθη τα οποία μπορείτε να τα κολλήσετε στο πίνακα και να γράψετε πάνω τους ό,τι ακριβώς θέλετε. Τα αποφθέγματα, τα καλά λόγια ενός φίλου ή μία απλή ζωγραφιά θα έχουν από εδώ και πέρα πάντα μία θέση στο σπίτι σας.

 

Χρωματιστά αντικείμενα

3

Η νέα σας ζωή θέλει χρώμα. Βρείτε τις 3-4 αγαπημένες σας αποχρώσεις και προσπαθήστε να παίξετε μαζί τους. Βάψτε τους τοίχους λευκούς και ποντάρετε σε μία πιο παιχνιδιάρικη εικόνα. Χαλάκια, διακοσμητικά, πουφ και καρέκλες είναι ό,τι πιο εύκολο και χρήσιμο για το νέο σας σπιτικό. Ειδικά τα πουφ βολεύουν για τις στιγμές που όλη η παρέα θα μαζεύετε εντός της οικίας σας μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

 

Κρεβάτι από παλέτες

4

Αν δεν έχετε πρόβλημα στο να κοιμάστε στα… χαμηλά, η νέα αυτή μόδα θα σας ξετρελάνει. Ειδικά αν μένετε σε στούντιο, αυτού του είδους τα κρεβάτια συνηθίζονται αρκετά.

 

Μικρά ράφια αντί για βιβλιοθήκη

5

Επειδή η βιβλιοθήκη ίσως και να σας θυμίζει τα σχολικά σας χρόνια, μερικά ράφια θα διακοσμήσουν τέλεια το χώρο σας.

 

Ημερολόγιο και φωτογραφίες

6

Αντί για κορνίζες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα σχοινί και διάφορα μανταλάκια για να κρεμάσετε τις φωτογραφίες σας. Καλό θα ήταν, επίσης, να έχετε πάντα ένα μεγάλο ημερολόγιο πάνω από το γραφείο σας και να οργανώνετε τις υποχρεώσεις σας. Σημειώστε τις ώρες των μαθημάτων σας, κάποιο σεμινάριο που ίσως θέλετε να παρακολουθήσετε ή κάποια σελίδα στο διαδίκτυο που «κρύβει» σημαντικές σημειώσεις για τα μαθήματά σας. Αααα, τους λογαριασμούς ξεχάσαμε. Επειδή είναι η πρώτη φορά που θα πρέπει να πληρώσετε νερό, ρεύμα, κοινόχρηστα και νοίκι, μην ξεχάσετε να γράψετε το… deadline σας.

 

Χριστουγεννιάτικα φωτάκια

7

Τα μικρά αυτά φωτάκια που συνηθίζατε ως τώρα να κρεμάτε μόνο πάνω στο χριστουγεννιάτικο δέντρο σας, είναι το απόλυτο διακοσμητικό στοιχείο για το νέο σας σπίτι. Κρεμάστε τα μέσα στο σαλόνι ή την κρεβατοκάμαρά σας και δημιουργήστε μία ρομαντική ατμόσφαιρα.

 

Πάγκος

8

Αντί για τραπέζι φαγητού, προτιμήστε κάτι πιο… μοντέρνο για το νέο σας φοιτητικό σπίτι. Τα ψηλά σκαμπό είναι επίσης απαραίτητα και εκτός από τραπέζι θα έχετε τη δυνατότητα να τον εκμεταλλευτείτε και ως διαχωριστικό χώρου