Εκπληκτικές Ιδέες για να Κάνετε το Μικρό σας Μπαλκόνι Σούπερ Στιλάτο!

Φτιάξτε έναν μικρό παράδεισο στο μπαλκόνι σας που δεν θα έχει σε τίποτε να ζηλέψει από τον πιο πολυτελή κήπο!

Το μπαλκόνι και η βεράντα είναι για εμάς τους Έλληνες είναι επέκταση του σπιτιού μας. Δεν έχει σημασία το μέγεθός του, αλλά πόση όρεξη και φαντασία έχετε! Απαλλαγείτε λοιπόν από τα στερεότυπα πως στα μπαλκόνια χωράνε μόνο ντουλάπες, καρέκλες, τραπέζια και γλάστρες και κυρίως μην πιστεύετε πως στο δικό σας μικρό μπαλκονάκι δεν χωράει τίποτα. Δώστε στιλ με οικονομικά πράγματα και κατασκευές που μπορείτε να κάνετε μόνοι σας, ώστε να προσθέσετε πραγματικά ακόμη ένα δωμάτιο στο σπίτι για τους καλοκαιρινούς μήνες.

Κάντε το μπαλκόνι συνέχεια του σπιτιού σας.Όσο μικρότερος είναι ο χώρος σας, τόσο περισσότερο θα πρέπει να αποτελεί… προέκταση του σπιτιού σας, ώστε η συνολική εικόνα να το «ενσωματώνει» στο σπίτι κι όχι να το απομονώνει τονίζοντας το μικρό του μέγεθος. Εκτός από λουλούδια και φυτά δείτε με τι άλλους τρόπους θα το πετύχετε.

Βάλτε χρώμα

Χρησιμοποιήστε χρώματα και στοιχεία που να ταιριάζουν με το δωμάτιο που βγάζει στο μπαλκόνι. Βάψτε τον τοίχο του μπαλκονιού σας ένα χρώμα που να δένει με το καθιστικό σας. Αν πρέπει να ακολουθήσετε το χρώμα της υπόλοιπης πολυκατοικίας, τότε προσαρμόστε το χρώμα του δωματίου στο χρώμα του μπαλκονιού σας. Εξάλλου μέσα στο σπίτι μπορείτε να δώσετε το χρώμα που σας εκφράζει με τις κουρτίνες, τα διακοσμητικά και με την ταπετσαρία σε ένα τοίχο.
2

Βάλτε χαλάκι

Ακόμη κι ένα ψάθινο χαλάκι ή μια κουρελού σε έντονο χρώμα, μια ιδέα που αρχικά μπορεί να σας ξενίσει, θα δώσει άλλο αέρα και την εντύπωση πως πρόκειται πραγματικά για ένα ακόμη δωμάτιο του σπιτιού. Επιπλέον, θα καλύψει και το δάπεδο του μπαλκονιού σας που μπορεί να μη σας αρέσει.

3

Δάπεδο 

Επιλέξτε ένα δάπεδο που να ταιριάζει με το δάπεδό σας μέσα στο σπίτι. Αν έχετε ξύλινο δάπεδο, μπορείτε να συνεχίσετε αυτή την ιδέα και στο μπαλκόνι σας. Αν το πλακάκι υπάρχει ήδη μη διστάσετε να το βάλετε από πάνω και τους χειμερινούς μήνες να το βγάλετε για να μη φθείρεται από τις καιρικές συνθήκες. Στην αγορά κυκλοφορούν και οικονομικά πλαστικά δάπεδα σε απομίμηση ξύλου που μπορείτε να βάλετε μόνοι σας, αφού αποτελούνται από κομμάτια που κουμπώνουν. Είναι πολύ ανθεκτικά και δεν θέλουν συντήρηση.

4

Κάντε ειδικές κατασκευές 

Σε ό,τι αφορά τα καθίσματα, προτιμήστε μικρά «παγκάκια» από απλές σανίδες, παλέτες κλπ. που θα συμπληρώσετε με μαξιλάρια. Είναι μια σχετικά οικονομική ειδική κατασκευή, που θα μπορείτε να καθορίσετε εσείς το φάρδος και το μήκος τους, ανάλογα με τις διαστάσεις του χώρου και να εκμεταλλευτείτε κάθε χιλιοστό του μπαλκονιού σας. Βάψτε τα ξύλα ή αφήστε τα στο φυσικό τους μέγεθος.

5

Κλασικά διαχρονικά έπιπλα 

Επιλέξτε έπιπλα με απλό σχεδιασμό, όπως το τραπεζάκι του καφενείου, ή το ένα απλό ξύλινο με καρέκλες και δώστε του ένα έντονο χρώμα που σας εκφράζει. Έτσι κατευθείαν αποκτάει χαρακτήρα και στιλ!

6

Ρίξτε κάτω μαξιλάρες 

Αν θέλετε το μπαλκόνι σας να αποπνέει χαλαρή διάθεση, δύο μαξιλάρες ριγμένες πάνω στο χαλί σας είναι ιδανική κίνηση! Πολύ δροσερή, καλοκαιρινή, αλλά και πολύ «προσεγμένη» ιδέα, βάζοντας το χαλί σας από κάτω (μην το κάνετε χωρίς χαλί, θα δείχνει πολύ χύμα και δεν θα δείχνει και καθαρό).

Στιλ με γήινα χρώματα 

Ωραία τα έντονα χρώματα, αλλά αν θέλετε το μπαλκόνι σας να έχει ένα πιο σοβαρό στιλ, τότε οι αποχρώσεις του γκρι, του μπεζ, του υπόλευκου και των μαύρων λεπτομερειών είναι η χρωματική παλέτα για να το πετύχετε. Επιλέξτε γλάστρες και υφάσματα σε αυτές τις αποχρώσεις και αφήστε το χρώμα των λουλουδιών να το γλυκάνει.

7

Επιλέξτε τραπέζι που να ανοίγει και σκαμπό που στοιβάζονται 

Είναι πολύ σημαντικό να μη σας πιάνουν το χώρο έπιπλα που δεν τα χρειάζεστε για όλες τις ώρες. Στην αγορά θα βρείτε τραπέζια εξωτερικού χώρου που θα μπορείτε να τα ανοίγετε όταν έχετε φίλους, καθώς και σκαμπό που μπαίνουν το ένα πάνω στο άλλο και θα τα έχετε είτε για παραπάνω καθίσματα, είτε για πλαϊνά τραπεζάκια.

8

Χρώμα στις γλάστρες 

Επιλέξτε έντονα χρώματα για τις γλάστρες σας, όπως το φούξια και το κίτρινο. Μην βάλετε πάνω από δύο χρώματα μαζί.

9

Φανάρια και κεριά 

Δεν υπάρχει τίποτα πιο ατμοσφαιρικό για το μπαλκόνι σας τώρα το καλοκαίρι. Μεγάλα φανάρια από μπαμπού, ξύλο και γυαλί θα σας χαρίσουν στιγμές χαλάρωσης.

10