Κατοικία Μονοκατοικία Προς Πώληση ID: Μ37

Επικοινωνήστε μαζί μας

eurostegi-2

ΕΥΡΩΣΤΕΓΗ
Γαριβάλδη 1.
Τρίκαλα, 42100

24310 79400
24310 75145
info@eurostegi.com.gr

 Σε αποκλειστική ανάθεση στα γραφεία μας, πωλείται παλαιά πέτρινη κατοικία, συνολικού εμβαδού 145 τμ., στο Καστράκι  Καλαμπάκας, κάτω από του βράχους των Μετεώρων.

         Η κατοικία είναι 2πατη και αποτελείται από το «κατώι»  (ισόγειο) και το «ανώι» (πάνω όροφος).Ο κάθε όροφος είναι ξεχωριστός και αυτόνομος, με διαφορετική είσοδο, αλλά επικοινωνούν και εσωτερικά με ξύλινη σκάλα.

         Η κατοικία χρειάζεται ανακαίνιση και αναπαλαίωση για να αναδειχθούν τα πολλά παραδοσιακά στοιχεία που διαθέτει, όπως χοντροί πέτρινοι τοίχοι, ξύλινα συνάζια, ξύλινα πατώματα, εμφανή ξύλινα μαδέρια στις οροφές, κλπ.

         Το οικόπεδο του σπιτιού είναι 300τ.μ., διαμπερές, με πρόσβαση από 2 δρόμους, και βρίσκεται στον Παλαιό Οικισμό του Καστρακίου, με μοναδική θέα. Η θέση αυτή είναι η καλύτερη της περιοχής, διότι το σπίτι βρίσκεται στην κυριολεξία ανάμεσα σε διάσπαρτους βράχους.  Η μαγεία και το δέος που νιώθει κανείς μπροστά  σ’αυτό, το παγκόσμια μοναδικό γεωλογικό φαινόμενο, είναι απερίγραπτη. Επίσης η περιοχή αυτή είναι κατάμεστη από παλαιά παραδοσιακά σπίτια και αναπαλαιωμένους ξενώνες.

        Η κατοικία μπορεί να λειτουργήσει ως μεζονέτα, αλλά και ως  δύο αυτόνομα οροφοδιαμερίσματα. Μεγαλύτερη όμως επιτυχία, μετά βέβαια από ανάλογη διαρρύθμιση, θα έχει ως κλασικός παραδοσιακός ξενώνας ή ως ξενώνας τύπου  AIRBNB.