Επαγγελματική Στέγη Προς Ενοικίαση ID: ΕΚ9

Επικοινωνήστε μαζί μας

eurostegi-2

ΕΥΡΩΣΤΕΓΗ
Γαριβάλδη 1.
Τρίκαλα, 42100

24310 79400
24310 75145
info@eurostegi.com.gr

Σε αποκλειστική ανάθεση στα γραφεία μας, ενοικιάζεται παραδοσιακό  κτίριο, στο «Βαρούσι» –  παλαιά πόλη των Τρικάλων.

Το «Βαρούσι»  είναι  η χριστιανική συνοικία που οργανώθηκε κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας, στην πλαγιά κάτω από  το Φρούριο  και διακρίθηκε τον 19ο αιώνα ως « αριστοκρατική»  και κατοικήθηκε από  μεγαλέμπορους και μεγαλοκτηματίες της περιοχής.

Το κτίριο είναι νεόδμητο, πιστό αντίγραφο του προϋπάρχοντος εκεί  παλαιού αρχοντικού, πλούσιας οικογένειας  του 18ου αιώνα. Οι  σημερινοί  ιδιοκτήτες στάθηκαν απέναντί του,  με απόλυτο σεβασμό στην ιστορία  και την αρχιτεκτονική του, ώστε να τηρηθεί το ύφος και η μορφή του, έως την τελευταία λεπτομέρειά

Εξωτερικά το κτίριο είναι όμορφο, πέτρινο, επιβλητικό, δεσπόζει πάνω από την πλατεία της Αγίας Παρασκευής. Διακρίνονται τα δύο «λιακωτά» με τα «φουρούσια» τους και ο  ψηλός,  πέτρινος  αυλόγυρος –  στοιχεία της τότε αρχιτεκτονικής.

Αποτελείται από τρία επίπεδα των 150τ.μ. το καθένα: το ημιυπόγειο, τον πρώτο  και  τον δεύτερο όροφο.

Το  ημιυπόγειο είναι πέτρινο, με εσωτερική και εξωτερική πρόσβαση και είναι ιδανικό για κελάρι.

Οι χώροι των δύο άλλων ορόφων είναι ενιαίοι, με ξύλινα δάπεδα και πολλά ανοίγματα. Έτσι η θέα είναι μοναδική και προς την πόλη και προς το κάστρο  με το ρολόι..Διαθέτουν δύο τζάκια και υποδομή για τρίτο. Επίσης η οροφή –  εμφανής  κατά το ήμισυ- διαθέτει φεγγίτη, δημιουργώντας έτσι  όμορφη ατμόσφαιρα.

Η θέση του μοναδική,  έχοντας στα πόδια του, ίσως το μεγαλύτερο άνοιγμα της περιοχής, όπως είναι η πλατεία της Αγίας Παρασκευής.

Στο συγκεκριμένο ακίνητο υπάρχουν περιθώρια περαιτέρω βελτίωσης, είτε στον εσωτερικό, είτε στον εξωτερικό  χώρο, ανάλογα με της κουλτούρα και το μεράκι του  επιχειρηματία.

Είναι ιδανικό –  και για αυτό προορίζεται –  για χρήση καφέ –εστιατόριο. Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τη θέση, το εσωτερικό του αρχοντικού,  την πλατεία και τους εξωτερικούς ακάλυπτους χώρους που υπάρχουν τριγύρω, μπορεί να δημιουργηθεί εκεί ένας πόλος έλξης για χειμώνα και καλοκαίρι, τόσο  για τους ντόπιους,  όσο και για τους ξένους που  επισκέπτονται την πόλη μας και θέλουν να περιηγηθούν στην παλαιά πόλη. Έτσι ο επισκέπτης θα γνωρίσει άλλη μια πλευρά τα πόλης μας, που μέχρι στιγμής του ήταν  άγνωστη.

Επίσης, το γεγονός ότι πολύ κοντά στο ακίνητο, υπάρχουν οι περισσότερες εκκλησίες της πόλης, η εν λόγω επιχείρηση θα μπορεί να εξυπηρετήσει και διάφορες τελετές, όπως βαπτίσεις, γάμους ,κλπ

Όλα συνάδουν ώστε να  δημιουργηθεί μια επιχείρηση σωστή και σοβαρή, αρκεί να υπάρξει διακριτικότητα και σεβασμός προς την  ιστορία και την παράδοση της περιοχής.